Gebakken sint-jakobsvruchten met bloemkoolcrème
bereiding
-
1
Schil de aardappel, maak de bloemkool schoon en snij ze in stukken. Kook de aardappel en de bloemkool samen gaar in water met het bouillonblokje. Laat ze uitlekken en pureer ze met de melk tot een crème. Kruid met peper en zout.
-
2
Rooster de zonnebloempitten en de amandelen in een pannetje. Voeg de gepofte quinoa en 1 eetlepel olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
-
3
Dep de sint-jakobsvruchten droog met keukenpapier. Bak ze kort aan beiden kanten krokant op een hoog vuur in een mengeling van boter en olijfolie. Ze mogen binnenin nog wat rauw zijn. Kruid ze met peper en zout. Bak ook de zeekraal in een ander pannetje kort aan in olijfolie.
-
4
Lepel wat bloemkoolcrème op de bordjes, leg er de sint-jakobsvruchten op en werk af met de zeekraal en de crumble.