Worsten-kaasbroodjeskrans
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Bak de worstjes krokant in de pan in boter en laat ze afkoelen. Snij ze in schuine stukken.
-
2
Snij de rollen bladerdeeg in reepjes van 5 cm breed en 15 à 20 cm lang. Leg op 1/3 van de reepjes bladerdeeg de gebakken worstjes. Rol ze op, bestrijk ze met de losgeklopte eidooier en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
3
Leg op 1/3 van de reepjes bladerdeeg blokjes gruyère en 1 eetlepel gemalen cheddar. Rol ze op en vouw de zijkanten naar onder zodat je een bolletjes krijgt. Bestrijk ze met de losgeklopte eidooier, bestrooi ze met een beetje cheddar en leg ze mee op de bakplaat.
-
4
Leg op 1/3 van de reepjes bladerdeeg 1 eetlepel kruidenkaas en enkele reepjes gerookte zalm. Rol ze schuin op tot horentjes. Bestrijk ze in met de eidooier en leg ze op mee op de bakplaat. Bak de bladerdeeghapjes 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
-
5
Meng intussen de zure room met de mayonaise en de mierikswortelcrème en kruid met peper en zout.
-
6
Schik alle gebakken broodjes in een kransvorm en serveer het dipsausje en de mangochutney erbij.