Recept

Volkorenbrood met tonijn en quinoataboulé

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze belegde broodjes met tonijn zijn de ideale lunch. Hou je niet van tonijn? Kies dan voor kipfilet of zalm. 

bereiding
  1. 1

    Zet de quinoa in een steelpan onder in water en breng hem op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur zachter en laat afgedekt nog 15 minuten koken of tot het water is geabsorbeerd. Laat afkoelen.

  2. 2

    Spoel de tomaat en snij ze in kleine blokjes. Maak het lente-uitje schoon en snij het fijn. Meng de tomaat, de lente-ui, de peterselie en de verse munt onder de quinoa. Meng er de olijfolie en het citroensap onder.

  3. 3

    Verwijder de schil en de pit van de avocado en pureer het vruchtvlees. Smeer de avocadopuree op 2 sneetjes brood. Verdeel er de tonijn over en leg er de radijsscheutjes op. Kruid met peper.

  4. 4

    Verdeel de taboulé over de andere sneetjes brood. Leg de helften op elkaar om te serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volkorenbrood met tonijn en quinoataboulé

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!