Snel linzenstoofpotje met worteltjes, raapjes en puree
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de wortelen, pastinaken, rapen en selder schoon en snij grof. Fruit alle groenten aan in een pan met olijfolie. Doe de tomatenpuree erbij en laat even drogen op het vuur. Voeg de linzen en de verse tijm en rozemarijn toe.
-
2
Blus met de bouillon, de sojasaus en de balsamicoazijn en laat 20 à 25 sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in kokend gezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur. Plet met de pureestamper, lepel de zure room en de melk erbij. Meng goed en breng op smaak met wat sojasaus, peper en nootmuskaat.
-
4
Schep puree op een bord en doe er een schep van het linzenstoofpotje op. Werk af met enkele plukjes verse kervel.