Gnocchi met boerenkool en mosterdkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Verwijder de harde nerven van de boerenkool en hak de bladeren fijn. Snij de kaas in fijne stukjes.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot, de knoflook en de boerenkool zacht. Kruid met peper en zout.
-
3
Kook de gnocchi in gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze uitlekken.
-
4
Doe 200 milliliter water met het bouillonblokje in een steelpannetje en laat 2 minuten koken. Voeg de plantaardige room toe en laat opnieuw even inkoken. Doe de kaasblokjes erbij en laat ze smelten.
-
5
Schep de gnocchi en de gebakken boerenkool in de ovenschaal en overgiet met de kaassaus. Gaar nog 25 minuten in de oven.