Recept

Gnocchi met boerenkool en mosterdkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor deze winterse pasta met boerenkool heb je slechts 20 minuten voorbereidingstijd nodig. De oven doet de rest van het werk. Heb je nog boerenkool over? Verwerk die in een lekkere pesto en serveer hem als dip. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Verwijder de harde nerven van de boerenkool en hak de bladeren fijn. Snij de kaas in fijne stukjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot, de knoflook en de boerenkool zacht. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Kook de gnocchi in gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze uitlekken.

  4. 4

    Doe 200 milliliter water met het bouillonblokje in een steelpannetje en laat 2 minuten koken. Voeg de plantaardige room toe en laat opnieuw even inkoken. Doe de kaasblokjes erbij en laat ze smelten.

  5. 5

    Schep de gnocchi en de gebakken boerenkool in de ovenschaal en overgiet met de kaassaus. Gaar nog 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gnocchi met boerenkool en mosterdkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!