Risotto met lamskoteletjes, jonge spinazie en feta
bereiding
-
1
Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de sjalot en de knoflook in olijfolie en voeg de rijst toe. Schep om tot alle korrels glazig zijn.
-
2
Blus met de vermout en laat de alcohol verdampen. Voeg een pollepel van de hete bouillon toe en roer tot de bouillon verdampt is. Herhaal tot alle bouillon op is. Dit duurt ongeveer 15 à 18 minuten.
-
3
Voeg de jonge spinazie in delen toe en roer goed tot de spinazieblaadjes geslonken zijn. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Breng de risotto op smaak met de munt, een beetje citroensap, de geraspte parmezaan en een klontje boter. Hou de risotto warm.
-
4
Kruid de lamskoteletjes aan beide kanten met peper en zout. Verhit een scheut olijfolie en een klontje boter in een grote koekenpan. Bak de koteletten langs beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
5
Serveer de koteletjes met de spinazierisotto. Werk af met de verbrokkelde feta en de rest van de jonge spinazie.