Eggah
bereiding
-
1
Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een pan zonder vetstof op een middelmatig vuur. Als de zaadjes beginnen te poffen in de pan, mogen ze verbrijzeld worden in de vijzel of een specerijenmolentje. Voeg de kurkuma en het paprikapoeder toe en meng goed.
-
2
Maak de groenten schoon. Pel de rode uien, ontkroon de tomaten en de paprika's en snij alles in blokjes. Hou wat rode-uiblokjes apart voor de afwerking. Bak alles kort aan in een scheut olijfolie op een hoog vuur. Roerbak 5 minuten.
-
3
Klop de eieren los. Voeg de specerijenmengeling toe en kruid nog met een snuifje peper en zout. Voeg de voorgebakken groenten toe en meng goed.
-
4
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en giet het mengsel erin. Bak de omelet 5 minuten op een middelmatig vuur of tot ze volledig gaar is.
-
5
Snipper de bladpeterselie fijn. Werk de eggah af met de peterselie en de rest van de blokjes ui.