Quiche met geroosterde bloemkool, kip en geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en halveer de champignons. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Leg er de kipblokjes tussen. Besprenkel met olijfolie en kruid met kerriepoeder, komijnpoeder, cayennepeper en peper en zout. Gaar 20 minuten in de oven en neem eruit. Verlaag daarna de oventemperatuur naar 150°C.
-
2
Maak intussen de quichevulling. Klop de eieren luchtig met de room en breng op smaak met peper en zout.
-
3
Leg het kruimeldeeg in een bakvorm van 24 cm diameter en prik er enkele gaatjes in. Leg er een stuk bakpapier met bakparels bovenop en bak 10 minuten voor in de oven. Neem de vorm uit de oven, verwijder het bakpapier en de bakparels en laat het kruimeldeeg even drogen aan de lucht. Verhoog de oventemperatuur naar 190°C.
-
4
Verdeel de geroosterde kip en de groenten over de bodem. Schenk er de quichevulling bij en werk af met plakjes geitenkaas. Bak de quiche 25 à 30 minuten in de oven. Werk af met enkele blaadjes basilicum.