Mafalde met gepaneerde venkel en kruidenolie
bereiding
-
1
Spoel de venkel en snij hem in partjes of repen. Stoom of kook de repen venkel beetgaar. Giet de venkel af en laat hem uitlekken en afkoelen.
-
2
Bereid intussen de olie. Pel de knoflook. Doe de peterselie, het basilicum, de munt, de knoflook, de chilivlokken en de olijfolie in een blender en hak fijn. Breng op smaak met citroensap en een snuifje zout en bewaar de olie in de koelkast.
-
3
Verhit de zonnebloemolie. Meng de bloem met de sojamelk. Meng het broodkruim met ½ koffielepel zout en ¼ koffielepel peper. Wentel de repen venkel eerst door het bloemmengsel en haal ze dan door het broodkruim. Frituur ze krokant en goudbruin in de hete zonnebloemolie.
-
4
Kook de pasta intussen beetgaar, giet hem af en laat hem uitlekken.
-
5
Meng de pasta met de kruidenolie en werk af met de krokante venkel, nog enkele druppels citroensap en eventueel een snuif chilivlokken. Geef er eventueel nog een extra partje citroen bij.