Recept

Polenta met balletjes in paprikasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze keer geen pasta of puree bij de balletjes in tomatensaus, maar polenta: gekookt maïsgriesmeel. Een restje ongekookte polenta kun je trouwens gebruiken om glutenvrije cake van te bakken.

bereiding
  1. 1

    Strooi het venkelpoeder op een bord, rol er de gehaktballetjes door en bak de balletjes goudbruin en gaar in olie.

  2. 2

    Snij de gegrilde paprika's in reepjes. Pel en pers de knoflook. Spoel de aubergine en snij ze in blokjes. Bak de aubergine goudbruin in olie. Voeg de knoflook, de zoete chilisaus, de sojasaus, de balsamicoazijn, de suiker, de paprikareepjes en een scheutje water toe. Laat de saus 5 minuten doorkoken.

  3. 3

    Kook de polenta smeuïg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er een klontje boter en de helft van de geraspte pecorino onder.

  4. 4

    Mix de paprikasaus glad en breng ze op smaak met peper en zout. Schep de balletjes onder de saus. Schep de polenta op de borden, verdeel er de paprikasaus met de balletjes over en werk af met de peterselie en de rest van de geraspte pecorino.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Polenta met balletjes in paprikasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!