Recept

Lenterolletjes met witte asperges en scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal als hapje, voorgerecht of lichte lunch. 

bereiding
  1. 1

    Week de glasnoedels in heet water tot ze zacht zijn, giet ze af en laat ze even uitlekken.

  2. 2

    Schil de witte asperges en verwijder de harde onderkanten. Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Voeg de asperges en de scampi’s toe, zet de pan van het vuur en laat 15 minuten staan of tot de asperges beetgaar zijn. Giet samen af en laat uitlekken. Snij de scampi’s in de lengte doormidden.

  3. 3

    Schil de koolrabi en snij hem met een mandoline in heel fijne plakjes. Maak de lente-uitjes schoon.

  4. 4

    Laat een eerste vel rijstpapier weken in een groot bord met koud water. Leg het rijstpapier op een vochtige handdoek. Leg enkele plakjes koolrabi op de onderste helft van het rijstpapier. Beleg met een laagje glasnoedels. Leg er 2 asperges en 1 lente-uitje op. Leg er nog enkele blaadjes munt en/of basilicum op. Eindig met 2 à 3 halve scampi’s. Rol de onderkant op, vouw de zijkanten van de cirkel een beetje naar binnen en rol de lenterolletjes verder op.

  5. 5

    Herhaal met de overige vellen rijstpapier. Snij elk lenterolletje in 3 stukken en serveer ze met sojasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lenterolletjes met witte asperges en scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!