Varkenshaasje met gegrilde-paprikasaus en geroosterde bloemkool
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de bloemkool in roosjes. Leg de roosjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en zet 25 minuten in de oven.
-
2
Snij het varkenshaasje in stukken van 10 cm. Verhit een scheutje olijfolie en bak de stukjes vlees heel kort rondom goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
3
Leg, nadat de bloemkool 25 minuten heeft gegaard, de stukjes varkenshaas ook op de bakplaat. Zet de bakplaat nog 8 à 10 minuten in de oven.
-
4
Rooster de cashewnoten in een droge pan. Laat de paprika’s uit- lekken. Mix de cashewnoten met de uitgelekte gegrilde paprika’s, de zure room, het gerookt paprikapoeder, het snuifje chilipoeder en 1 eetlepel olijfolie. Kruid bij met chili en zout.
-
5
Serveer de geroosterde bloemkool met het varkenshaasje en de paprikasaus.