Recept

Ovengnocchi alla puttanesca met ansjoviscrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Natalie: “Liever vegetarisch? Vervang de ansjovisfilets in de saus dan door een scheutje worchestershiresaus of zelfs sojasaus voor de zilte toets en maak de crumble enkel met panko en peterselie.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalotten en plet de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de sjalot en de knoflook in. Voeg de ansjovisfilets en de tomatenpuree toe en roer goed om. Doe er de kappertjes, de olijven en de passata bij en laat op een zacht vuur 15 minuten sudderen.

  2. 2

    Maak de crumble. Mix de ansjovisfilets fijn met de panko en de gesnipperde peterselie. Voeg eventueel nog wat chilipoeder toe.

  3. 3

    Kook de gnocchi enkele minuten in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, stort ze in een ingeoliede ovenschaal en meng er de saus onder. Lepel er hier en daar de pesto bij en bestrooi met de ansjoviscrumble. Gaar 15 minuten in de oven. Serveer met extra pesto en werk eventueel nog af met een extra ansjovisfilet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovengnocchi alla puttanesca met ansjoviscrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!