Ovengnocchi alla puttanesca met ansjoviscrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalotten en plet de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de sjalot en de knoflook in. Voeg de ansjovisfilets en de tomatenpuree toe en roer goed om. Doe er de kappertjes, de olijven en de passata bij en laat op een zacht vuur 15 minuten sudderen.
-
2
Maak de crumble. Mix de ansjovisfilets fijn met de panko en de gesnipperde peterselie. Voeg eventueel nog wat chilipoeder toe.
-
3
Kook de gnocchi enkele minuten in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, stort ze in een ingeoliede ovenschaal en meng er de saus onder. Lepel er hier en daar de pesto bij en bestrooi met de ansjoviscrumble. Gaar 15 minuten in de oven. Serveer met extra pesto en werk eventueel nog af met een extra ansjovisfilet.