Recept

Pastaschelpen met een snelle ragù van lamsgehakt en kerstomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een snelle ragù bomvol smaak!

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Maak de selder schoon en snij ‘m in heel fijne blokjes (brunoise). Pluk de blaadjes van de oregano. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof de selder en de knoflook op een laag vuurtje.

  2. 2

    Spoel de kerstomaatjes. Duw met je duim en wijsvinger het vlees uit de worstjes. Voeg het vlees bij in de pot en bak het goudbruin.

  3. 3

    Voeg het tomatenconcentraat toe en laat het even meebakken. Voeg dan de tomaatjes en de witte wijn toe. Kruid met peper en zout en laat de saus even inkoken.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Doe wat kookvocht bij de saus. Meng de saus met een scheutje olijfolie onder de pasta en kruid met peper en zout. Werk af met de extra verse oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastaschelpen met een snelle ragù van lamsgehakt en kerstomaten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!