Aardbei-rabarbergalette
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het deeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
-
2
Rasp de schil van de limoen. Maak de aardbeien schoon en snij ze in stukjes. Spoel de rabarber en snij ‘m in stukjes. Meng de fijne suiker met het maïszetmeel en de geraspte limoenschil in een kom en schep er de aardbeien en de rabarber door.
-
3
Rol het deeg open op een bakplaat en laat het bakpapier eronder zitten. Verdeel de koekkruimels over het midden van het deeg, maar laat aan de zijkanten zeker 3 cm deeg vrij. Schep het fruit op de koekkruimels en vouw de randen van het deeg er losjes overheen.
-
4
Klop de eidooier los met 1 eetlepel water en bestrijk er de randen van het deeg mee. Bestrooi de taart met rietsuiker: die smelt niet bij het bakken, maar zorgt voor een krokante afwerking.
-
5
Bak de galette 30 à 40 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin is. Laat de taart afkoelen.