Appelhapjes met kipsalade
bereiding
-
1
Spoel de appelen. Snij ze met de schil en het klokhuis in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Besprenkel ze met het sap van ½ citroen. Maak de selder schoon en snij hem in heel kleine blokjes.
-
2
Bak de kippenreepjes krokant in olijfolie en kruid ze met peper, zout en cayennepeper. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
-
3
Meng de yoghurt met de mayonaise, de mosterd en de rest van het citroensap. Kruid met peper en zout. Meng er de kippenreepjes, de selderblokjes, de walnoten en de cranberry's door.
-
4
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Spoel en halveer de druiven.
-
5
Leg de plakjes appel op een serveerschaal. Verdeel er de kipsalade over en werk af met de gehalveerde druiven, de ringetjes lente-ui en de scheutjes.