One pan orzo met kip en spinazie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de knoflook en de sjalot en snipper ze fijn. Snij ook de rozemarijn fijn. Spoel de spinazie en laat ze uitlekken.
-
2
Fruit de sjalot, de knoflook en de rozemarijn aan in olijfolie, voeg de gedroogde oregano toe en laat even sudderen. Voeg dan de passata toe en laat alles op een zacht vuur, onder deksel, verder garen.
-
3
Voeg vervolgens de spinazie toe aan de saus en laat de blaadjes slinken. Roer er de orzo doorheen en breng op smaak met peper en zout.
-
4
Bak de kippenreepjes krokant in een pan met olijfolie en kruid met peper en zout. Schep het orzomengsel in een ovenschaal, leg er de kippenreepjes op, verkruimel er de feta over en zet 15 minuten in de oven.
-
5
Mix alle ingrediënten voor de knoflooksaus. Haal de schotel uit de oven en werk ze af met vers basilicum. Serveer het sausje er apart bij.