Portugese tomatenrijst met pladijs
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de peterselie grof. Spoel de tomaten en snij ze in stukken van ongeveer 2 cm. Los de kippenbouillon op in 800 milliliter water.
-
2
Fruit de knoflook en de ui in wat olijfolie in een stoofpot. Voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper, zout en de gedroogde rozemarijn. Roerbak en voeg de rijst toe. Leng aan met de kippenbouillon. Voeg de peterselie toe. Zet het deksel op de pot en laat de rijst onder deksel op een zacht vuur 10 minuten garen. Roer regelmatig om, tot al het vocht opgeslorpt is.
-
3
Terwijl de rijst gaart, leg je de pladijsfilets op een werkblad. Kruid de grijze kant met peper en zout. Leg een takje rozemarijn in het midden en rol de filets op met de witte kant naar buiten. Leg de vis bij de rijst en laat nog 7 minuten verder garen.
-
4
Verdeel de tomatenrijst over borden en serveer met de pladijsrolletjes.