Recept

Gado gado

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit groentegerecht met ei en pindasaus serveer je op een Indonesische rijsttafel. 

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren 7 minuten en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Pel ze en zet ze apart.

  2. 2

    Maak de wittekool schoon en snij ze met een mandoline in reepjes. Schil en rasp de wortelen. Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer de sluimerwten en koel ze af onder koud stromend water. Spoel de komkommers en snij ze overlangs in kwarten. Snij de uiteinden van het witloof en trek de blaadjes los. Hak de pindanoten grof. Pluk de blaadjes van de koriander.

  3. 3

    Maak de saus. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in de olie. Voeg er de pindakaas en 250 milliliter water aan toe, samen met de ketjap manis en de sambal oelek. Roer goed onder elkaar en laat 5 minuten rustig sudderen. Kruid de saus met het zout.

  4. 4

    Halveer de hardgekookte eieren. Schik alle groenten en de eieren op een schaal of bananenblad en breek er de kroepoek over. Werk het gerecht af met de pindanoten, de koriander en de chilivlokken en serveer het met de pindasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gado gado

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!