Gevuld platbrood met linzen en munt
bereiding
-
1
Los de gist op in 250 ml lauw water. Doe de bloem met 1 kl zout, de suiker en de zonnebloemolie in een mengkom en meng onder elkaar. Doe er beetje bij beetje het gistwater bij. Kneed minstens 10 minuten. Laat 30 minuten rusten.
-
2
Verdeel het deeg in 8 porties en laat nog 15 minuten rusten.
-
3
Maak ondertussen de vulling. Giet de linzen af en spoel ze onder water. Hak de munt fijn. Meng de linzen met de munt, de chilivlokken en de olijfolie in een kommetje. Kruid de vulling met peper en zout.
-
4
Rol de porties deeg een voor een uit en schep telkens 1 eetlepel van de vulling in het midden op het deeg. Vouw het deeg in vier naar binnen zodat je een pakketje krijgt. Verhit flink wat olie in een braadpan en bak de pakketjes in 7 minuten goudbruin. Draai ze geregeld om.
-
5
TIP: Serveer de gevulde platbroodjes met wortelen, sla en komkommer ertussen.