Koude komkommersoep met roomkaas, quinoa en croutons
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en fruit de ui en de knoflook. Spoel de komkommer en snij 'm in blokjes. Doe ze bij in de kookpot en overgiet met de groentebouillon. Laat de soep 20 minuten rustig sudderen.
-
2
Kook de quinoa in een kookpot met water met 1 bouillonblokje en een snuifje zout. Snij het brood in kleine blokjes en bak de croutons in een braadpan met 2 eetlepels olijfolie.
-
3
Doe 2 eetlepels roomkaas bij de soep en mix glad. Laat de soep afkoelen in de koelkast.
-
4
Scheur het basilicum in stukjes en doe het bij de quinoa. Meng de rest van de roomkaas onder de quinoa. Neem de soep, de quinoa en de croutons mee in aparte kommetjes.