Pompoen-gemberdip met gegrild pitabrood
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen - met schil - in blokjes. Pel en pers de knoflook. Meng de pompoenblokjes met de knoflook, het kerriepoeder en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar. Schep de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
-
2
Bestrijk de pitabroodjes met olijfolie en gril ze even in een hete grillpan. Schep de gare pompoen in een blender. Voeg de gember, de kikkererwten, de geraspte limoenschil, 2 eetlepels limoensap en de helft van de chilipepers toe en mix glad. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
-
3
Schep de dip op een schaal, lepel er wat kokosmelk op en garneer met de pittenmix, korianderblaadjes en de rest van de chilipepers. Serveer met de pitabroodjes.