Appeldonuts
bereiding
-
1
Doe de appelcider in een kleine pan en laat hem tot ongeveer de helft inkoken. Laat de cider afkoelen. Smelt de boter.
-
2
Meng de bloem, de rietsuiker, het bakpoeder, het bicarbonaat, het kardemompoeder en het zout in een grote kom.
-
3
Klop in een aparte mengkom de eieren los met de gesmolten boter en de ingekookte cider. Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten bij het natte mengsel en meng tot een homogeen deeg. Zet het deeg 40 minuten in de koelkast.
-
4
Bestuif je aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 1 à 2 cm dik. Steek met een grote uitsteker met diameter 10 cm rondjes uit het deeg. Maak met een kleine uitsteker met diameter 3 cm een gaatje uit het midden.
-
5
Laat een dikke laag zonnebloemolie heet worden in een diepe pan. Doe voorzichtig 1 à 2 donuts in de pan en frituur ze ongeveer 2 minuten aan elke kant. Herhaal met de rest en laat alle donuts kort uitlekken op keukenpapier.
-
6
Meng de suiker met de kaneel voor de afwerking. Dip de donuts als ze nog warm zijn in het kaneel-suikermengsel.