Rustieke appelgalette met amandelschilfers
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het deeg. Meng de suiker, het zout en de bloem door elkaar. Kneed er met de hand de in blokjes gesneden koude boter door. Druppel er 3 à 4 eetlepels ijskoud water door en kneed tot een homogeen deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het in de koelkast.
-
2
Maak de vulling. Schil de appelen en snij ze in dunne maantjes van 5 mm. Meng de appelmaantjes met de suiker, het vanille-extract, het zout en de gesmolten boter.
-
3
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi het met de bloem en verdeel er de appelschijfjes over, maar laat de rand vrij.
-
4
Klop het ei los. Vouw de randen over de appelmaantjes. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en strooi er de rietsuiker over. Bak de galette 40 minuten in de oven tot ze goudbruin is. Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan en strooi ze over de taart.