Klassieke appeltaart
bereiding
-
1
Meng de ingrediënten voor het deeg. Kneed tot een bal en wikkel die in vershoudfolie. Leg ‘m 30 minuten in de koelkast.
-
2
Laat de rozijnen voor de vulling 15 minuten wellen in warm water. Giet ze daarna door een zeef.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een springvorm van 24 cm diameter en bekleed de bodem met bakpapier. Kneed het deeg door en rol het op een bebloemd werkblad uit tot een lap van 0,5 cm dik.
-
4
Snij een cirkel uit het deeg ter grootte van de vorm. Leg hem op de bodem van de vorm. Snij uit de rest van het deeg een lange strook van 5 cm breed en bekleed er de rand van de vorm mee. Leg de rest van het deeg weer in de koelkast.
-
5
Schil de appelen en snij ze in partjes. Meng met de rozijnen, de kaneel, de zoetstof en het puddingpoeder.
-
6
Bestrooi de bodem van de taart met het paneermeel en schep er de appelvulling op. Rol de rest van het deeg dun uit en snij het in stroken van 2 cm. Maak zo een raster over de vulling. Bestrijk dat met het losgeklopte ei. Bak de taart 75 minuten in de oven.
-
7
Verwarm de confituur in de microgolfoven en bestrijk er de nog warme appeltaart mee. Laat de taart in de vorm afkoelen.