Pompoen-pecorinobeignets met zureroomdip
bereiding
-
1
Schil en ontpit de pompoen. Snij het vruchtvlees in blokjes. Je hebt ongeveer 400 gram pompoenblokjes nodig. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie en bak de pompoen en de ui aan met het kerriepoeder. Laat de pompoen op een laag vuur verder garen tot hij zacht is. Kruid met peper en zout. Rasp de pecorino.
-
2
Pureer de pompoen met een pureestamper en meng er het ei, de bloem en de pecorino onder en kruid met peper en zout. Zet de puree in de koelkast tot je de beignets wil bakken.
-
3
Maak de dipsaus. Pel en plet de knoflook. Meng de zure room met de mayonaise, de knoflook, het gerookt paprikapoeder, enkele druppels citroensap, peper en zout.
-
4
Verhit een laagje (3 à 4 cm) frituurolie in een pan of verwarm de friteuse tot 175°C.
-
5
Maak met 2 eetlepels quenelles van het beslag en frituur ze per 4 of 5 in 3 à 4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en hou ze eventueel warm in een oven van 120°C. Serveer de beignets met de dip.