Casarecce met pittige kaassaus, broccoli en prei
bereiding
-
1
Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken. Halveer de preiwitten en spoel ze goed. Snij de prei in ringen. Verhit boter en olijfolie in een pan en fruit er de preiringen in. Blus met de wittewijnazijn en bestrooi met de suiker. Kruid met de tijm, peper en zout en laat de prei op een zacht vuur karamelliseren.
-
2
Rasp de pittige oude kaas. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Smelt 50 gram boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer tot een roux en blus met de melk. Roer op een zacht vuur tot een gladde saus en meng er de geraspte oude kaas onder. Roer tot een gladde kaassaus, voeg de broccoliroosjes toe en breng op smaak met citroensap, geraspte citroenschil, nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Meng de pasta met de kaassaus, het kookvocht en de prei en werk af met wat verse tijm.