Orecchiette met spruiten-shiitakesaus en spekjes
bereiding
-
1
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de spekblokjes goudbruin in een droge koekenpan. Schep de spekjes uit de pan.
-
2
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Pel en snipper de sjalot. Doe de spruitjes samen met de sjalot in de pan van het spek. Kruid met peper en zout en zet het deksel op de pan. Laat 8 minuten garen en roer regelmatig.
-
3
Pel en pers de knoflook. Bak de shiitakes met de knoflook in boter in een andere pan goudbruin en gaar. Kruid ze met peper en zout. Schep de shiitakes bij de spruiten.
-
4
Voeg ook de mascarpone, de melk en de tijm toe aan de spruiten en de shiitakes en laat de mascarpone rustig smelten. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Voeg dan de spekreepjes toe en roer om.
-
5
Verdeel de pasta over de borden en schep er de groentesaus op. Werk af met de extra tijm en serveer.