Pasta uit de oven met pastinaak-bloemkoolbechamel en rauwe ham
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaken en snij ze in plakjes. Snij de bloemkool in roosjes. Kook de groenten samen gaar in licht gezouten water. Giet ze af. Mix ze in de blender met de melk en 100 gram van de kaas tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
-
2
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de prei schoon, snij de stengels in ringen en bak ze even aan in wat olijfolie. Giet de pasta af.
-
3
Schep de groentesaus, de prei en de peterselie onder de gare pasta. Schep alles in een ovenschaal en verdeel er de ham over. Duw de ham een beetje tussen de rigatoni. Bak de pasta 10 minuten in de oven.
-
4
Bestrooi met de rest van de kaas en zet de pasta nog 5 minuten onder de ovengrill. Werk af met de extra peterselie en serveer.