Varkensrolletjes met ham en kaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de plakjes kaas in fijne reepjes. Ontdoe de ham van de zwoerd.
-
2
Braad het varkensvlees kort rondom aan in de olie en 1 eetlepel boter. Leg het op een grote snijplank. Snij het met een scherp mes in de lengte in (net niet helemaal doormidden). Kruid de binnenkant met peper.
-
3
Leg de kaasreepjes, de salieblaadjes en takjes peterselie op de onderste helft. Druk weer goed toe. Verpak het gebraad in de rauwe ham. Bind op met keukentouw.
-
4
Leg de rollade in een grote braadslee. Schenk er 4 eetlepels water bij. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter. Zet, onafgedekt, 1 tot 1.15 uur in het midden van de oven. Keer om het kwartier om. Laat nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, voor je de rollade aansnijdt.
Voorbereiding