Recept

Mini-beef Wellington

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Biefstuk in een jasje van bladerdeeg is ook superlekker als hapje.

Je kunt dit hapje ook met een ander stukje vlees maken. Mag het chiquer zijn, kies dan voor een stukje wild. Wie het graag budgetvriendelijk houdt, kan bijvoorbeeld voor een varkenshaasje gaan.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een scheutje olijfolie en bak de biefstuk op een heel hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Dit mag in totaal niet meer dan 1 minuut duren. Leg het vlees opzij en laat het even rusten. Snij de steak in 4 gelijke rechthoekjes van 2 bij 2 cm.

  2. 2

    Beleg de plakjes bladerdeeg in het midden met een plakje parmaham, 1 koffielepel tapenade en een stukje biefstuk. Wikkel het bladerdeeg rond het vlees, leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de eidooier. Bak ze 15 minuten de oven en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mini-beef Wellington

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!