Aperoplank van 't zeetje
bereiding
-
1
Rijg de scampi's op stokjes en kruid ze met het kerriepoeder, peper en zout.
-
2
Pel en plet de knoflook. Wrijf de octopuspoten in met de knoflook en wat olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bewaar ze in de koelkast.
-
3
Snij het stokbrood in schuine stukken. Bak ze krokant in een pan met wat olijfolie.
-
4
Open de oesters en snij ze los van de schelp.
-
5
Leg de zeekraal, de oesters, het krokante stokbrood, de gerookte forel en de krabbenpoten op een groot bord of een grote plank. Zet er de kant-en-klare dips bij.
-
6
Verhit een scheutje olijfolie en bak de scampi’s op een hoog vuur kort goudbruin. Gril of bak de octopuspoten kort goudbruin en snij ze in stukken.
-
7
Leg de scampi's en de octopuspoten bij op de aperoplank. Leg er nog partjes citroen bij en serveer meteen.