Recept

Kerstbuche met hazelnootcrème en maltesers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De kers op ... euh, het kerstdiner, deze kerstbuche met hazelnootcrème. De afwerking met maltesers is simpel maar superlekker.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eieren met de kristalsuiker tot een dikke witte, schuimige massa. Spatel er dan nadien voorzichtig de bloem en het maïszetmeel onder.

  2. 2

    Giet het beslag op de bakplaat en strijk het mooi gelijkmatig uit met een paletmes. Bak de biscuit in zo’n 8 à 10 minuten goudbruin in de oven.

  3. 3

    Leg de biscuit nadien omgekeerd op een vochtige handdoek op het aanrecht. Bevochtig het bakpapier dat nu bovenaan ligt en trek het voorzichtig los. Rol de biscuit voorzichtig op in de vochtige handdoek en laat hem zo afkoelen.

  4. 4

    Rol de biscuitrol open.

  5. 5

    Meng de mascarpone met de hazelnootpasta tot een gladde crème.

  6. 6

    Bestrijk de rolbiscuit met een paletmes met hazelnootcrème. Rol de rolbiscuit op en bestrijk ook de buitenkant met hazelnootcrème.

  7. 7

    Hak de maltesers grof en strooi ze over de buche. Laat de buche minstens 30 minuten opstijven in de koelkast voor het serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerstbuche met hazelnootcrème en maltesers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!