Surprise boterkoekjes
bereiding
-
1
Roer de boter romig met de suiker.
-
2
Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van 1 centimeter. Steek met een ei-uitsteker de vorm uit.
-
4
Maak met een ei een kuiltje in de vorm. Bak het koekje zo goudgeel en laat afkoelen. Mocht het kuiltje wat verdwenen zijn door het bakken, rol je er nog eens met het ei overheen als het deeg nog warm is.
-
5
Vul de vorm met kleurrijke sprinkles en andere platte eetbare figuurtjes.
-
6
Knip een cirkel uit een velletje snoeppapier, iets groter dan het kuiltje. Bestrijk de randen met wat glazuur en kleef de cirkel zo vast op het kuiltje.
-
7
Beschilder het koekje met geel glazuur. Begin met de randjes en vul nadien het hele oppervlak op.
-
8
Werk af met eetbare bloemetjes, confetti of andere versieringen.