Kruidige fetaballetjes in tomatensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de saus. Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en knoflook zacht. Voeg de tomatenblokjes, de passata, het bouillonblokje en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus 20 minuten zachtjes koken.
-
2
Maak intussen de fetaballetjes. Doe de feta, de ricotta, het broodkruim, het ei, het basilicum en de peterselie in de blender en hak alles fijn. Kruid het mengsel met peper en zout. Maak met vochtige handen balletjes van het mengsel.
-
3
Giet de tomatensaus in een ovenschaal en schik hierin de fetaballetjes. Zorg dat ze ongeveer voor de helft onderstaan met de saus. Gaar alles 25 minuten in de oven. Werk af met het extra basilicum. Lekker met couscous.