Recept

Varkenshaasje met chimichurri

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk origineel recept op de BBQ!

Extra snel? Gebruik kant-en-klare gegrilde paprika’s uit bokaal of diepvries om tijd te winnen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de paprika’s, snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Pel de knoflook. Leg de paprika's en de knoflook samen in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en rooster ze 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Laat de groenten even afkoelen. Maak ondertussen de chilipeper schoon en snipper hem fijn. Snipper het basilicum en de peterselie fijn. Snij de paprika’s en de knoflook in stukjes, voeg de gehakte kruiden, de chilipeper, de rodewijnazijn en 3 eetlepels olijfolie toe en meng. Kruid de chimichurri met de komijn, de gedroogde oregano, het gerookt paprikapoeder, peper en zout.

  3. 3

    Bestrijk het varkenshaasje met de chimichurri. Gril het aan elke kant op de BBQ, draai het regelmatig om en laat het 15 à 20 minuten garen. Laat het vlees even rusten, snij het in plakken en serveer het met de rest van de chimichurri.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met chimichurri

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!