Havermout uit de oven met rabarber en aardbei
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de rabarber schoon en snij hem in stukjes van 1/2 cm dik. Smelt wat plantaardige boter in een steelpannetje en stoof de rabarber kort aan. Voeg na 2 minuten 4 eetlepels water, de suikervervanger en het vanillepoeder toe. Laat enkele minuten sudderen, tot de rabarber zacht en gaar is, maar nog niet uit elkaar valt.
-
2
Spoel de aardbeien en snij ze in middelgrote stukjes. Haal de rabarber van het vuur en roer er de aardbeien door. Verdeel het fruit over 2 vuurvaste schaaltjes.
-
3
Maak de havermoutlaag. Klop de eieren los met de plantaardige melk, de suikervervanger en het vanille-extract. Doe dit lang en krachtig genoeg, tot er een schuimlaag op het mengsel komt. Schep er dan de havervlokken door.
-
4
Schenk het mengsel over het fruit en zorg dat de havervlokken gelijkmatig verdeeld zijn. Werk elk schaaltje af met kleine hoopjes aardbeienconfituur. (Die zakken naar beneden maar dat is de bedoeling!) Strooi er amandelschilfers overheen en bak de taartjes 20 à 25 minuten in de oven. Serveer met wat Griekse yoghurt en ahornsiroop.