Recept

Kokos-currysoep met paksoi, rode linzen en zoete puntpaprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze soep met rode curry maak je zo pikant als je zelf wilt. Is je soep opeens toch té pittig? Voeg dan opnieuw wat kokosmelk toe om de bouillon in balans te brengen.

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook en de sjalot en snipper ze fijn. Maak de wortel, de puntpaprika en de paksoi schoon en snij ze in stukjes.

  2. 2

    Verhit de olie in een diepe (wok) pan. Voeg de sjalot, de knoflook en de gesneden groenten toe. Voeg de rode currypasta toe en roerbak 5 minuten.

  3. 3

    Blus met de groentebouillon en de kokosmelk en voeg de rode linzen toe. Laat zo’n 15 minuten sudderen op een zacht vuur.

  4. 4

    Maak het lente-uitje schoon en snij het in schuine ringen. Hak de pindanoten fijn. Schep de kokoscurrysoep in een kommetje en werk ze af met de lente-ui, de chilivlokken, de pindanoten en de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kokos-currysoep met paksoi, rode linzen en zoete puntpaprika

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!