Virgin frozen margarita met citroen en rozemarijn
bereiding
-
1
Pers de citroenen. Schenk het sap door een zeefje en giet dit in een afsluitbaar diepvriesbakje. Voeg het suikerwater toe en roer goed door elkaar.
-
2
Verwarm het water samen met de suiker, kneus de helft van de rozemarijn en voeg te. Laat 10 minuten inkoken, haal van het vuur en verwijder de rozemarijn.
-
3
Zet het mengsel in de diepvries. Na 45 minuten roer je met een vork door het bevroren water. Herhaal dit elke 45 minuten à 1 uur. Na ongeveer 4 uur invriezen is je granité klaar.
-
4
Maak een deel van het glas nat met een schijfje citroen en dop even in het grof zeezout.
-
5
Roer de granité nog een laatste keer tot fijne korrels. Verdeel over de glazen en werk af met rozemarijn, een schijfje citroen en wat citroenrasp bovenop de granité.