Pasta met oosterse pesto en kipsatés
bereiding
-
1
Pel de knoflook. Pers het sap uit de limoen. Rooster de pindanoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Rasp de parmezaan. Mix de waterkers en de koriander met de knoflook, de pindanoten, de parmezaan, 2 eetlepels limoensap, 60 milliliter olijfolie en de sesamolie tot een pesto. Kruid de pesto met de chilivlokken en zout.
-
2
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, maar vang het kookvocht op. Voeg een scheutje kookvocht toe aan de pesto.
-
3
Snij de kipfilet in reepjes en rijg ze op satéstokjes. Bak de kipsatés goudbruin in een scheutje olijfolie, voeg de sojasaus toe en laat ze even karamelliseren.
-
4
Meng de pesto onder pasta en serveer de pasta met de kipsatés. Werk het gerecht af met de extra waterkers.