Coupe kip-exotic
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat hem uitlekken.
-
2
Snij de kip in blokjes. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn zonder de zaadjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Spoel en halveer de kerstomaten. Spoel de spinazie en laat ze uitlekken. Snij enkele mooie partjes van de ananas en laat daar de schil aan voor de afwerking. Snij de rest van het vruchtvlees in blokjes.
-
3
Verhit een pan met olijfolie en bak de kipblokjes krokant. Voeg de chilipeper toe en kruid de kip met de cayennepeper, het kerriepoeder, de oregano en zout. Roer er tot slot de honing onder.
-
4
Meng de gebakken kip met de rijst, de ananas, de kerstomaatjes, de lente-ui en de spinazie. Hou enkele tomaatjes en spinazieblaadjes apart voor de afwerking.
-
5
Verdeel het mengsel over glaasjes. Werk de glaasjes af met een mooi partje ananas, de rest van de kerstomaatjes en de blaadjes spinazie. Kruid met peper en serveer.