Recept

Homemade ketchup

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snak jij ook naar ketchup bij je burger en frietjes? Dat is niet gek. Ketchup is een bron van zoet, zuur, zout en umami. Een beetje ketchup geeft je gerecht een flinke smaakboost.

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Spoel de tomaten en hak ze in grove stukken. Doe de tomaten, de knoflook, de laurier, het kaneelstokje, de appelazijn, de bruine suiker en het zout in een kookpot. Breng alles aan de kook en laat 30 minuten op een laag vuur koken.

  2. 2

    Verwijder het laurierblad en het kaneelstokie en mix de saus. Duw de saus door een zeef en laat daarna nog 20 minuten inkoken. Kruid met peper of chilipoeder naar smaak.

  3. 3

    Bewaar de ketchup in een glazen fles of bokaal. Zo blijft die tot twee maanden goed in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Homemade ketchup

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!