Filodeegdriehoekjes met kip en feta
bereiding
-
1
Kruid de kipfilet met de kippenkruiden en bak het vlees gaar in olijfolie. Snij het vervolgens in kleine blokjes.
-
2
Duw zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Bak de ui glazig in olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Laat even afkoelen.
-
3
Meng het ei en de verkruimelde feta onder de spinazie. Voeg de ui, de knoflook en de kippenblokjes toe en meng alles goed onder elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
-
4
Snij de vellen filodeeg in de lengte door, zodat er langwerpige stroken ontstaan. Smeer telkens elk vel filodeeg in met olijfolie. Schep ongeveer 1 eetlepel van het mengsel op het filodeeg. Plooi het dubbel als een driehoekje en vouw verder tot het deeg op is. Doe hetzelfde met de rest van het mengsel en het deeg. Bak de hapjes in olijfolie goudbruin en gaar.