Recept

Knoflookbriochebroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze broodjes zijn heerlijk om te vullen met traaggegaarde ossenstaart of pulled pork of om te gebruiken als hamburgerbroodjes. 

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Smelt de boter met de knoflook en de melk. Laat het mengsel afkoelen tot het lauw is.

  2. 2

    Voeg de gist toe en laat even staan. Meng er de bloem, het hele ei, de suiker en het zout onder en kneed tot een samenhangend soepel deeg. Leg het deeg in een met bloem bestrooide kom en dek het af. Laat het 1.30 uur rusten.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken, bol ze op en leg ze op een met bloem bestrooide bakplaat. Dek ze af met een handdoek en laat ze 1 uur rijzen.

  4. 4

    Verwarm de (hout)oven voor op 200°C. Bestrijk de bolletjes met de eidooier, strooi er het grof zout over en bak ze 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knoflookbriochebroodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!