Miniperencakes met thee
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet mini cakevormpjes (langwerpig, 10 cm) goed in met boter en bestuif met bloem. De overtollige bloem klop je er goed uit zodat er een dun laagje bloem overblijft.
-
2
Doe de bloem, het bakpoeder, de theeblaadjes, de suiker en het zout in een kom en meng dit even goed door. In een andere kom meng je de olie met de yoghurt en eieren. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
-
3
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en mix het geheel goed door. Schep er de perenblokjes onder. Verdeel het beslag over de kleine langwerpige cakevormpjes.
-
4
Zet in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 30 minuten of tot een metalen prikker er schoon en droog uitkomt. Laat de vormpjes 10 minuten afkoelen voor je ze ontvormt. Laat de cakejes in zijn geheel afkoelen op een rooster.