Linzensoep met chiliyoghurt
bereiding
-
1
Maak de wortel schoon en snij ’m in blokjes. Pel de ui en snipper ’m fijn. Bak de ui glazig in olijfolie. Voeg de wortel toe en roerbak 3 minuten mee. Kruid met de specerijen en roerbak nog 2 minuten verder.
-
2
Giet de bouillon bij de wortelen en breng aan de kook. Laat 5 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer er dan de uitgelekte linzen onder en kook nog 5 minuten verder.
-
3
Mix de soep glad, proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
-
4
Meng de chiliolie onder de yoghurt. Schep de soep in kommen en werk af met een lepel chiliyoghurt, verkruimelde tortillachips, peterselie en nog een snuifje paprikapoeder.
Ingrediënten voor
4 personen- wortel (dikke)1
- ui1
- peterselie1 handje
- Griekse yoghurt100 g
- linzen (blik, uitgelekt)400 g
- groentebouillon1 l
- komijnpoeder snuifje
- kurkuma snuifje
- paprika snuifje
- gemberpoeder snuifje
- tortillachip handje
- chiliolie2 el
- olijfolie
- peper en zout