Recept

Linzensoep met chiliyoghurt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een soep met pit!

bereiding
  1. 1

    Maak de wortel schoon en snij ’m in blokjes. Pel de ui en snipper ’m fijn. Bak de ui glazig in olijfolie. Voeg de wortel toe en roerbak 3 minuten mee. Kruid met de specerijen en roerbak nog 2 minuten verder.

  2. 2

    Giet de bouillon bij de wortelen en breng aan de kook. Laat 5 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer er dan de uitgelekte linzen onder en kook nog 5 minuten verder.

  3. 3

    Mix de soep glad, proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

  4. 4

    Meng de chiliolie onder de yoghurt. Schep de soep in kommen en werk af met een lepel chiliyoghurt, verkruimelde tortillachips, peterselie en nog een snuifje paprikapoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linzensoep met chiliyoghurt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!