Eenpansgerecht van fazant met spek en appeltjes
bereiding
-
1
Versnijd de fazant in 8 stukken (of laat dit doen door de poelier). Snij het spek in reepjes.
-
2
Laat de spekjes kleuren in een cocotte, zonder toegevoegde vetstof. Haal ze uit de pan en laat in het vet de fazant kleuren, eerst op de velkant en vervolgens op de andere kant. Kruid met peper en zout.
-
3
Spoel de appels en snij ze (ongeschild) in vieren. Pel de uien en snij ze in reepjes. Doe de ui bij in de cocotte met de fazant en laat ze in 5 minuten glazig worden. Voeg het spek weer toe, de gevogeltefond, de aardappeltjes en de tijm. Leng aan met net voldoende water tot alles onder staat. Leg de appeltjes er bovenop.
-
4
Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen. Haal het deksel van de pot, haal de appeltjes eruit en hou ze apart en laat het geheel nog 20 minuten verder garen op een zacht vuur.
-
5
Proef net voor het serveren en kruid eventueel bij met peper en zout. Leg de appeltjes weer in de pan en laat even doorwarmen. Serveer, met kroketjes bijvoorbeeld.