Gegratineerde penne met gehaktbrood en pittige tomaten-paprikasaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de penne gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de geroosterde paprika‘s in stukjes. Pel en snipper de sjalot. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn.
-
2
Fruit de stukjes paprika, de sjalot en de chilipeper in wat olijfolie. Blus met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Laat de saus 15 minuten garen onder deksel.
-
3
Snij het gehaktbrood in blokjes. Doe ze samen met de penne en de saus in een vuurvaste schotel. Roer alles om.
-
4
Snij de mozzarella in blokjes en stop ze verspreid tussen de penne. Zet de schotel 20 minuten in de oven, tot de kaas gegratineerd is. Werk de pasta af met de blaadjes basilicum en serveer.