Gehaktbrood met rode curry en Thaise salade
bereiding
-
1
Verwarm de kokosmelk met de currypasta. Breng de saus op smaak met peper, zout en limoensap. Laat de saus naar wens indikken met een beetje maïszetmeel.
-
2
Maak de salade. Spoel de komkommer, maak de paprika en de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne repen. Maak de chilipeper schoon, schil de gember en pel de rode ui. Snij ze fijn. Meng alles met de gemengde sla en de gehakte kruiden.
-
3
Meng alle ingrediënten voor de dressing en meng deze door de salade. Strooi de sesamzaadjes en de pindanoten erover.
-
4
Warm het restje gehaktbrood op in de (microgolf)oven. Serveer het met de rode currysaus en de Thaise salade. Werk af met de koriander en eventueel wat extra pinda’s. Lekker met zilvervlies- of volkorenrijst, eiernoedels of vermicelli.