Saltimbocca van wijting met wortelfrietjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de wortelen en snij ze in lange frietjes. Hussel er wat olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout onder en stort ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de wortelfrietjes 20 minuten in de oven.
-
2
Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Stoof ze aan in een likje olijfolie, kruid ze met peper, zout en nootmuskaat en schep ze in een vergiet. Duw al het vocht eruit met de bolle kant van een lepel.
-
3
Neem telkens 2 plakjes ham en leg er een wijtingfilet op. Kruid de vis met peper en zout, leg er een lepel gestoofde spinazie en wat geraspte mozzarella op en rol de visfilets op. Maak de rolletjes vast met prikkers. Leg ze in een met olijfolie ingeoliede ovenschaal en besprenkel ze met extra olie. Gaar de rolletjes 15 minuten mee met de wortelen in de oven.
-
4
Maak de saus. Pel de rode ui en snipper hem heel fijn. Snipper de bladpeterselie fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus. Snij de citroen in partjes.
-
5
Serveer de vissaltimbocca met de wortelfrietjes en de saus. Geef er nog een partje citroen en telkens 2 kleine appelkappertjes bij.